Goacid - CRM is essentieel

“Sinds kerst ben ik gaan werken met PerfectView CRM. Dit was een bewuste keuze. Niet alleen de keuze voor dit pakket was bewust (ik heb er heel veel vergeleken) maar ook de timing was bewust. Het betekende namelijk dat ik in het nieuwe jaar in het CRM systeem kon gaan beginnen, wat me hopelijk veel werk zou besparen. Plus het feit dat ik vanuit Excel veel kon importeren werkte in hun voordeel.”

Besparen
Doordat ik zelf veel in Excel werk kon ik gelukkig al veel informatie en contactgegevens zo importeren. Dit bespaart weliswaar veel tijd, maar er blijft veel handmatig werk inzitten om te zorgen dat alle informatie keurig op een plek staat. Dat neemt niet weg dat ik straks veel efficiënter kan werken, wat me dan weer wel veel tijd gaat besparen.

Afweging
Wanneer je met een eigen onderneming start is het belangrijk om een aantal afwegingen voor jezelf te maken. Welke software heb je bijvoorbeeld echt nodig? Soms lijkt iets overbodig, zoals een CRM systeem, maar blijkt het achteraf toch essentieel te zijn. Niet alleen om alle contactgegevens overzichtelijk te hebben, maar ook om de werkzaamheden in te plannen en om bijvoorbeeld nieuwsbrieven te versturen, een administratie bij te houden en rapportages te maken.>

Helma Lensen-Aertssen, CEO van Goacid voor Acquisitie en Sales voor ZZP en MKB