Cloud Computing en PerfectView

Wat is CRM cloud computing?

Cloud computing wil zeggen: het gebruik maken van computerprogramma’s die via het internet te gebruiken zijn. Met de cloud wordt het internet bedoeld. Een cloud computing programma of app hoeft dus niet gedownload en geïnstalleerd te worden op één device. Dit zorgt ervoor dat je vanaf elk device, altijd en overal kunt werken. Ook als je jouw laptop nog op kantoor hebt laten liggen. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.

Partijen die cloud software ontwikkelen bieden hun pakketten vaak aan in de vorm van een abonnement. Dit verschilt van “ouderwetse” pakketten waarvoor je software moet downloaden en installeren op je PC of Imac. Met cloud computing benader je het pakket via het internet en betaal je voor het onderhoud, updates en de beveiliging. Als je niet meer van de software gebruik wil maken, zeg je eenvoudig je abonnement weer op.

Productiever en efficiënter met cloud computing

Cloud computing kan je organisatie helpen om nóg productiever te zijn. Omdat iedere collega vanaf elke locatie kan inloggen. Er zijn naast een hogere productiviteit nog vele andere voordelen van werken in de cloud. In menig organisatie is software in de cloud niet meer weg te denken. Veelvoorkomende redenen voor die keuze zijn:

1.) Kosten

Door gebruik te maken van cloud computing zit je niet meer vast aan hoge kosten voor de installatie van hardware en de implementatie van lokale software. Ook hoef je geen eigen databases (serverruimtes met kosten voor koeling ect.) meer in huis te plaatsen. De kosten die komen kijken bij het al dan niet inhuren van experts om alles te onderhouden vallen ook weg.

2.) Snelheid

Heb je wel eens te maken gehad met een situatie waarin je onverwacht meer capaciteit van je software nodig had? Cloud computing biedt je in tegenstelling tot lokale software de mogelijkheid om heel snel op te schalen. Mooier nog, je hoeft er vaak niets eens een leverancier bij te betrekken. Deze flexibiliteit is voor veel bedrijven een drijfveer om te kiezen voor cloud computing.

3.) Schaal flexibel

Je kunt vanaf iedere locatie ter wereld gebruik maken van je cloud systemen (zelfs midden in de jungle van Thailand zolang je wifi hebt). Maar de snelheid en capaciteit van de verbinding kan verschillen. Thuis op de bank zal je bijvoorbeeld een betere verbinding hebben dan bovenop het Empire State Building. Cloud computing stelt de behoefte af op de locatie en het moment.

4.) Prestaties

Partijen die cloud software pakketten aanbieden, plaatsen deze op servers in zeer goed beveiligde en state-of-the-art datacentra. Niet alleen de veiligheid die dit garandeert is interessant. Je mag er ook vanuit gaan dat de servers zelf de beste kwaliteit hebben. Ze worden regelmatig geüpdatet en voldoen aan de hoogste snelheidseisen.

5.) Veiligheid

Zoals gezegd is de beveiliging van de hardware de verantwoordelijkheid van je leverancier. Geen zorgen meer om inbraakbeveiliging, brandveiligheid, datalekken en hackers. Alles wordt voor je uit handen genomen. Daarnaast zijn de meeste leveranciers van cloud computing services ISO gecertificeerd. Beveiligingsprocessen worden daarom constant gemonitord en verbeterd.

PerfectView CRM in de cloud

Je benadert CRM via de cloud en je betaalt een vast (laag) bedrag per gebruiker per jaar. PerfectView zorgt voor de juiste installatie, het nodige onderhoud en het regelmatige beheer. Aanschaf van dure licenties en bijkomende hoge implementatiekosten worden hiermee vermeden. Iedereen met een computer, internetaansluiting en basiskennis van het programma kan direct aan de slag én resultaten boeken.

CRM cloud computing

Test 14 dagen gratis

Probeer onze CRM oplossing direct 14 dagen gratis en ontdek hoe PerfectView CRM Online je kan helpen in je verkooptrajecten en relatiebeheer!

Waarom kiezen organisaties voor het CRM systeem van PerfectView?

  • Nederlandse organisatie
  • Je data in Nederland
  • Gratis Nederlandse helpdesk
  • Schaalbaar en aanpasbaar
  • €15,- per maand