19 feb. 2020 | Aanbevolen, Nieuws

Leden binden, boeien en behouden (download de brochure)

Customer Relationship Management

Door nieuwe technologieën en moderne communicatiemiddelen hebben verenigingen de kans een volgende digitale stap te maken. Maar het begint bij de leden. Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral: waar hebben ze behoefte aan? Hoe zorg je voor optimale online dienstverlening en communicatie voor je leden? Met PerfectView en Yunits is er een geschikte online totaaloplossing.

De totaaloplossing voor verenigingen

Er zijn nog genoeg verenigingen die met Excel of zelfs Word hun ledenadministratie bijhouden. Die via een ouderwetse mail hun leden op de hoogte brengen van zaken die spelen en nog bellen om een adreswijziging te controleren. Kortom: verenigingen die toe zijn aan digitale vernieuwing. CRM-systemen, websites en ledennetten bestaan al heel lang, maar waren lange tijd een hoge kostenpost of erg ingewikkeld in gebruik.

Leden binden, boeien en behouden; Download brochure voor verenigingen

Het beste van twee werelden

Het Nederlandse PerfectView lost dat samen met Yunits op. Beide softwaretools zijn gespecialiseerd in het managen van grote hoeveelheden gebruikers, maar kennen ieder een ander doel.

PerfectView is hét CRM-systeem dat alles biedt wat een klantgerichte organisatie nodig heeft om relaties optimaal te beheren. Het systeem is uitgebreid, en kent lage maandelijkse kosten en is extreem gebruiksvriendelijk. Hoe ingewikkeld de ledenadministratie ook is, met PerfectView kun je zelfs de meest omvangrijke zaken organiseren.

En daarmee is het dus ideaal voor verenigingen. En: je kunt nog veel meer uit je ledenadministratie halen dan je denkt. Het online domein kun je inzetten om verbinding te maken. Je wil dat leden in contact staan met elkaar. Samenwerken. Kennisdelen.  Het moet aantrekkelijk zijn om lid te worden.

Leden binden, boeien en behouden

En precies daar komt het Yunits Community Framework om de hoek kijken. Het is een omvangrijk ledennet waarin content gepubliceerd en uitgewisseld wordt, een kennisbank kan worden geïntegreerd. En dat alles volledig gepersonaliseerd. Het is een (netwerk)plek waar leden samenkomen en elkaar continu voorzien van de nieuwste updates in zijn of haar vakgebied. Een online plek voor de vereniging, dus. Gegevens worden gehaald uit PerfectView, wat vervolgens getoond wordt op het portaal van Yunits.

Yard biedt een online communicatieplatform voor verenigingen aan. Deze is 100% geïntegreerd met PerfectView CRM, het beste van twee werelden dus. Het communicatieplatform bestaat uit een openbare website en een ledenportaal. Binnen het ledenportaal beheren leden hun persoonlijke profiel, werken samen in werkgroepen en helpen elkaar met tientallen beschikbare modules. Ook biedt het platform de mogelijkheid tot een uitgebreide kennisbank en persoonlijke communicatievoorkeuren.

Bijzonder en handig is dat een verenigingslid data in PerfectView zelf kan verrijken. Past hij of zo haar gegevens aan op een platform van Yunits, dan wordt na een automatische synchronisatie deze data geïntegreerd in PerfectView. Zo is de ledenadministratie van jouw vereniging of instituut altijd up to date. Een ideale kruisbestuiving, dus.

Klantcase: vereniging FNRS

Concreet voorbeeld van deze samenwerking is het online portaal van FNRS, de federatie voor ruitersportcentra. FNRS helpt hippische ondernemers onder meer met contracten en overeenkomsten, goede bedrijfsvoering en communicatie en promotie. De vereniging telt tenminste 400 bedrijven die lid zijn, variërend van maneges tot sportcentra.

“De verwerking van onze relatiegegevens doen wij het liefst op een plek. Met Yunits en PerfectView is het gelukt om relatiegegevens en de toegang centraal te blijven beheren in PerfectView, terwijl onze leden de mogelijkheid hebben hun eigen gegevens te wijzigen op de website. Deze gegevens worden direct verwerkt. Ook het aanmelden van bijeenkomsten op de website wordt verwerkt in PerfectView. Deze samenwerking van systemen scheelt enorm veel tijd in de verwerking. Wij zijn daar echt heel erg blij mee.”

(Robert van Almkerk,  coördinator brancheontwikkeling bij FNRS, de vereniging voor hippische sportcentra)

Vijf voordelen van PerfectView en Yunits op een rij

1 Het beste CRM-systeem en beste ledennet gecombineerd
2 Uitstekend geprijsd en meest complete leden-oplossing ter wereld
3 Twee Nederlandse organisaties met uitstekende support
4 Biedt gepersonaliseerde online dienstverlening aan jouw leden
5 Website en online dienstverlening op maat voor jouw vereniging

Wil je ervaren hoe onze totaaloplossing werkt voor jouw vereniging?
Neem contact met ons op!

 

Aanbevolen blogs

Aanbevolen, Nieuws | 23 dec. 2021

Callvoip integratie met PerfectView CRM

Aanbevolen, Nieuws | 06 apr. 2021

Leadinfo integratie met PerfectView