29 nov. 2019 | Nieuws

Sigmax en PerfectView

fiets kwijt
Foto: Met deze borden reguleert de gemeente waar de fietsten geparkeerd mogen worden. Fietsen buiten de rekken kunnen een gevaar opleveren en worden weggehaald. (Bron: Amsterdam.nl)

 


Gemeente Amsterdam is in november dit jaar gestart met de gezamenlijke oplossing van Sigmax en PerfectView. Met Amsterdam er bij, bedient PerfectView de top 50 Nederlandse gemeenten met haar fietsendepot applicatie. Niet alleen in Nederland, maar ook in België werken steeds meer gemeenten met ons systeem.

Door het nieuwe proces is de gehele fietshandhaving een gesloten keten waarmee fouten en fraude onmogelijk zijn geworden

PerfectView heeft deze oplossing samen met Sigmax, Centrum Fietsdiefstal, Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit en de Nederlandse politie ontwikkeld.

We hebben het over onze oplossing waar al 49 gemeenten naar uiterste tevredenheid mee werken. Van het labelen op straat door handhavers tot het verlaten van de fiets uit het depot. Het gehele proces is geautomatiseerd in één integrale oplossing. Dit alles volledig conform wet- en regelgeving.

Digitaal afhandelingssysteem én burgerportaal

Alle fietsen met een framenummer worden dagelijks gecontroleerd bij de politie (stopheling) of deze als gestolen geregistreerd staan. Om burgers optimaal te helpen hun fiets terug te krijgen, worden alle fietsen gepubliceerd op het landelijke burgerportaal www.verlorenofgevonden.nl.

Voordelen voor gemeenten samengevat

1. Een optimale teruggave percentage.
Fietseigenaren worden geholpen om hun fiets te vinden. Met dank aan landelijk portaal komt 60% tot 80% van de gehandhaafde fietsen terug bij de rechtmatige eigenaar.

2. Een gesloten keten.
Door het nieuwe proces is de gehele fietshandhaving een gesloten keten waarmee fouten en fraude onmogelijk zijn geworden.

3. Volledig conform wet- en regelgeving. Dankzij geautomatiseerde toetsing bij Stopheling (ter voorkoming van heling en registratie in het Digitaal opkoopregistratie (DOR).

Is fietshandhaving ook in jouw gemeente een uitdaging en heb je nog geen oplossing? Neem dan contact op met Cas Degen van PerfectView via 0887 751 310

Aanbevolen blogs